Minden termék tartalmazza a Probiotikumokat, és a Prebiotikumot!

Nem írom oda minden termék mellé, mert eleve az élőflóra termékeink fő alapanyaga,
miattuk jobb az emésztés, ezért jobb a vitaminok hasznosulása!!!

Lutein

A zsírban oldódó lutein a béta-karotinnal együtt, a karotinoid típusú antioxidánsok vegyületcsoportba tartozik.

A lutein legfőbb természetes forrásai

Sötétzöld leveles zöldségek, káposzta, brokkoli, körömvirág szirma, tojássárgája, fekete áfonya, mangó.

Zeaxantin

A lutein, a zeaxantinnal együtt a retinában található úgynevezett sárgafolt alapvető alkotója. Ezt a két mikrotáp-anyagot a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért csupán megfelelő táplálkozással tudjuk bevinni.

A zeaxantin természetes forrásai

Kukorica, citrusfélék, pritamin paprika, paradicsom, sütőtök.

Cink

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.

Szelén

Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben. A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben. A szelén és az E-vitamin kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez.

A szelén legfőbb természetes forrásai

Paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vörös húsok, szárnyasok, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk, kesudió.

E-vitamin

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Fekete áfonya kivonata 25% antocianin

Az antocianinokban gazdag fekete áfonya kivonata jelentős antioxidáns tartalmú.

Érdekesség

A bogyós gyümölcsök sötét vöröses-kékes színét az antocianin molekuláknak köszönhetik, amelyek a pH értéktől függően változtatják a színskálájukat, a pirostól kezdve a kékig.

Réz

A réz az egyik leggyakrabban és legrégebb óta használt fém, melynek jelenléte a szervezetünkben számos folyamat lezajlásához szükséges. A réz a szervezetben részt vesz hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, az immunrendszer normál működéséhez.

Természetes forrásai

Paradicsomos szardínia, napraforgómag, rák, homár, földimogyoró, osztriga, aszalt szilva.

A-vitamin

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk. Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

Legfőbb természetes forrásai

Tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütőtök, spenót és az állati belsőségek (máj, vese, szív).

15 komponens

4 833 HUF / hónap

58 000 HUF / év